Skolens it-udstyr står ubenyttet hen eller går i stykker, fordi eleverne ikke føler ansvar for det. Det er uholdbart for samfundsøkonomien, mener formanden for it-vejlederforeningen. Han foreslår, at man hæver beløbet på børnechecken og kræver, at eleverne medbringer deres eget udstyr.
Har du også prøvet at scanne opgaver ind til dine elever, sendt dem ud via ElevIntra, og hvor eleverne så må printe dem ud for at kunne skrive svarene ind, og aflevere dem analogt til dig igen.
Det behøver de ikke mere.
Normalt redigerer man ikke i pdf-filer. Det kan lade sig gøre, men det kræver specialprogrammer. PDF-XChange Viewer kan som Acrobat Reader både vise og udskrive pdf-filer, men desuden kan programmet også tilføje forskellige former for markeringer oven i pdf-filen. Det vil sige at eleverne kan skrive svarene ind direkte ovenpå din indscanning, eller du kan skrive dine kommentarer ind på elevernes afleveringer i pdf-formatet.
Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har lavet portalen “Idrætsskader – nej tak!”, hvor viden om idrætsskader bliver præsenteret på en legende måde via blandt andet video, quiz og dilemmaer.
Portalen er tiltænkt trænere og aktive idrætsudøvere, men kan bruges af lærere og elever fra omkring 6. klasse og opad.
Skulle du ligge inde med en interaktiv projektor evt. fra Epson, kan denne nu bruges til at lave et interaktivt bord, i stedet for altid at den skal hænge på væggen.
Har du ikke et bord, kan et smart bord rekvireres hos IKEA – klik her.
Smartphones kan give børn og unge med autisme og ADHD mere struktur på skoledagen og samtidig hjælpe med at reducere konflikter, viser et forsøg. Måske kan man også spare på støtten, men det er svært at implementere teknologien i praksis.