Station Next har samlet nogle selvinstruerende filmaktiviteter (2-6 lektioner), som eleverne kan lave på egen hånd derhjemme med det udstyr, de har til rådighed.
Nogle af aktiviteterne laves udelukkende på computer, mens andre af aktiviteterne fordrer at eleverne bevæger sig ud i deres omgivelser og indsamler billede eller lyd, der senere skal bearbejdes til et færdigt produkt.
Saxo tilbyder i samarbejde med forlaget Alpha, Carlsen, Politikens Forlag, Gads Forlag og Alvilda den kommende tid to gratis lydbøger til børn hver uge – én til de yngste skolebørn og én til børn på mellemtrinnet.
Brug lydbogsformatet til at skabe en rolig pause.
Med en lydbog i hørebøfferne bliver børnenes sprogtilegnelse stimuleret, og højtlæsningsformatet fordrer kreative forestillinger og billeddannelse på nethinden.
Giv børnene en tiltrængt pause fra skærmen, og lad litteraturen flyde ind i øregangene, mens både krop og øjne kan hvile sig.
Endnu en forlængelse af fjernundervisning og måske ideerne til læringsaktiviteter er ved at være brugte.
Find sjove øvelser til matematik, dansk, historie eller idræt, hvor eleverne kommer ud og får lidt frisk luft og lærer lokalområdet at kende.
Gå på jagt efter sammensatte ord, find inspiration til en historie i haven eller lær matematik i byrummet – se hvordan lige her
Hvem gider sidde bag skærmen hele dagen lang? Det er nok de færreste. Idræt og bevægelse i kombination med opgaver kan give energi og få humøret op.
Der findes flere gode digitale værktøjer, som kan hjælpe med at få bevægelse ind i online undervisning. Dette indlæg omhandler programmerne what3words, Nature Challenge og Edu-caching.
Alinea har en række gode og gratis forløb til dig, der skal igennem endnu en runde med at undervise hjemmefra. Forløbene er alle velegnede til virtuel undervisning, og eleverne møder kreative og legende aktiviteter, de kan løse på skærmen hver især eller på en platform i fællesskab.
Siden opdateres løbende med forløb, så hold øje med siden her.
God arbejdslyst.
Så er dirigent sur igen. Det var slemt i foråret, da det hele var lukket ned, men det er ikke bedre i denne omgang, hvor musikerne er sendt hjem og ikke kan spille sammen.
Se og hør historien om den sure dirigent og om musikerne, der gør det hele godt igen.
David Riddell har skrevet musikken, Randers Kammerorkester spiller musikken, og Carl Quist Møller tegner og fortæller.
Det digitale værktøj Book Creator er altid populært, men i øjeblikket er det især de mange muligheder for samarbejde, der bringer elever og lærere sammen virtuelt. Værktøjet kan anvendes på alle klassetrin og i alle fag.
I Book Creator kan eleverne mødes online og skabe bøger sammen med blandt andet billeder, lyd, video og tekst.
I Book Creators webversion har underviseren det fulde overblik over elevernes arbejde og kan løbende være i dialog med eleverne omkring arbejdet og stille nye udfordringer og opgaver.
Book Creator findes i værktøjskassen på Skoletube.
SKoletube-guides til Book Creator -> Klik her!
Vidste du, at man i Book Creator kan:
arbejde med skabeloner der let kan kopieres af eleverne.
indsætte nye sider i børnenes bøger med få klik.
samarbejde i realtid.
arbejde med tale til tekst og transkribering
anvende LST værktøjer der understøtter elever med skriftsproglige udfordringer.
inddele eleverne i grupper der sammen kan skabe en bog
skabe åbne opgaver med mulighed for at eleverne selv vælger formidlingsform.
lave et synligt dagsprogram der skaber overblik, for både elever og forældre.
give individual feedback.
arbejde med mange lag af grafik, tekst og billeder.
søge blandt lovlige billeder på Google samt anvende kort og meget mere.
arbejde med åbne opgaver, hvor eleverne kan gå på opdagelse i verden og anvende billeder og optagelser fra deres hjemmeskoleliv.
Genforeningen, fødekæder og istid. Beethoven, Motor Mille og Mick Øgendahl. Der er mange begreber at lære og masser af spændende mennesker at møde i DR Skoles digitale undervisningstilbud.
DR.DK har samlet en liste til dig med sjove og motiverende forløb, som dine elever kan arbejde med derhjemme.
Forløbene er særligt udvalgte, så de fungerer godt i hjemmeundervisningen med interaktive læringselementer og fortællinger, videoer og kreative elevopgaver. Alle forløb lever naturligvis op til Fælles Mål.
Hvis du har brug for undervisningsaktiviteter, der kan bruges til hjemmeundervisning, så tag et kig på edutainmenthuset.dk. Her får du 6 forskellige undervisningsaktiviteter, som du kan bruge til hjemmeskolen.
Aktiviteterne kan bruges i indskolingen i flere forskellige fag og eleverne kan blive kloge på alt fra spændende dyr, sportsrekorder til gode madvaner.
Det har været et meget langt forløb med hjemmeundervisning i 2020.
Nu hvor vi muligvis kan se ind i endnu en lang periode, vil vi gerne give jer en lille Coronagave.
Alle de praktisk-musiske fag er vanskelige at holde i gang på stor afstand. Vedlagt finder I en lang række små billedkunstforløb, som I må bruge helt som I vil.
Alle forløb kan laves med enkle og forhåndenværende midler hjemme og er lette at instruere gennem en skærm eller måske endda bare på skrift.
Hent alle forløbene -> Klik her! (ZIP-fil) – klik på Download i menulinjen.