Ribe VikingeCenter er en del af Esbjerg kommunale Skoletjenestes tilbud og kan derfor tilbyde gratis undervisningsforløb til klasser fra Esbjerg Kommunes folkeskoler.
Undervisningsmaterialet, der har med vikingetiden at gøre, skal løses enten på Ribe VikingeCenter eller på skolen.
Da Ribe VikingeCenter er en del af undervisningsportalen ‘Mit Vadehav’, har noget af undervisningsmaterialet også med Vadehavet at gøre.
Fx RIPA filmserien – Brug filmen i undervisningen
RIPA er en dramadokumentarserie om livet i Ripa i år 750-860.
Film-serien kan lånes og vises via MitCFU -> Klik her! (søg på RIPA)
Besøg VikingeCenteret -> Klik her!
Børn, unge og voksne, står alle indimellem i situationer hvor de mangler en aktivitet, en pause, en icebreaker eller bare noget til at få smilet frem imellem sig, og sådan noget har legedatabasen masser af.
Den leg der findes på legedatabasen er det regelstyret, fællesskabende, gruppelege.
Gå til siden -> Klik her!
For 6. år i træk afholder Dansk Arkitektur Center den landsdækkende fotokonkurrence Fang din by, hvor alle fotoglade danskere kan deltage – Årets tema er En by for alle.
Vigtige datoer:
13. marts 2021: Konkurrencen skydes i gang.
13. maj 2021: Sidste frist for indsendelse af billeder til fotokonkurrencen.
Læs mere og tilmeld – Klik her!
Få inspiration til at omdanne populære spil som ‘Among Us’ og ‘Fortnite’ til fysiske legeaktiviteter. Aktiviteterne er udviklet og afprøvet af pædagoger og konsulenter.
Gå til Medierådets hjemmeside -> Klik her!
Spilvejledninger for voksne
Læs om tidens mest populære spil blandt børn og unge, hvad der er fascinerende ved spillene, og det man skal være kritisk opmærksom på -> Klik her!
Børn gamer! – en guide til forældre
Danske børn elsker at game! Det er underholdning, leg, læring og fællesskaber. Denne guide giver viden og indsigt i alt det gode, men også det man skal være opmærksom på som forælder til et barn, der spiller digitale spil -> Klik her!
“Norden i skolen” har fået muligheden for at vise filmen Dengang Danmark lukkede ned (2020), som følger flere skolebørn under nedlukningen af Danmark i foråret 2020. Filmen er et unikt stykke samtidshistorie, hvor over 400 børn i aldrene 5-14 har været med til at dele sine beretninger, og den blev nomineret til en Robert-pris i kategorien “årets kortfilmsdokumentar”.
Se den, eller dele af den, med klassen. Hvad kender dine elever sig igen i, og hvad har været anderledes for dem?
Se filmen -> Klik her! (kræver oprettelse af lærer-login)
Idetræning.dk er et kreativitetstræningsmateriale til 4. klasse og op til at træne fundamentale evner i at tænke kreativt, i at bryde med dominerende tankemønstre og i at udvikle nye unikke idéer.
Kreativitetstræningen består af en række øvelser, der kan bruges som en integreret del af undervisningen. Eksempelvis som aktiviteter, der bryder undervisningen op, som morgentræ- ning, i temauger, som kulturskabende elementer i klassen eller på helt andre måder.
Materialet er udgivet af Fonden for Entreprenørskab
Besøg idetræning.dk -> Klik her!
Der er masser af gode og mindre gode online-materialer om alt fra klima over racisme til trivsel og verdensmål, og det er let at miste overblikket. Materialerne på portalen har NGO’er, virksomheder og organisationer som afsendere, og emnerne spænder fra gaming til opera, og fra street art til klima.
På portalen forstå.dk finder man gratis, digitale materialer til undervisningen, som er udvalgt efter deres kvalitet.
Gå til forstå.dk -> Klik her!
IWB, web 2.0, apps, tablets