37 videoer, der dækker hele 9. klasses pensum i matematik, er lige til at gå ombord i.
Videoerne er produceret af Ingeniøren med hjælp fra to af Danmarks mest erfarne matematikformidlere og -forfattere: Svend Hessing og Niels Jacob Hansen.
De viser blandt andet, hvordan man ganger og dividerer brøker, hvordan man beregner vinkler i en trekant, og hvordan man løser ligninger.
Thinglink er links, video, billeder og tekst integreret i et billede, der så bliver interaktivt.
Opret dig som bruger, tilføj et billede og derefter skal du blot tilføje interaktive punkter til billedet. Hvert indsat punkt gøres interaktivt ved at indlejre indholdet fra YouTube, Vimeo, SoundCloud, Flickr, Instagram eller Twitter. Det lyder svært, men med værktøjet Thingling er det legende let.
Når man er færdig med et interaktivt billede, kan man enten linke direkte til det eller indlejre det på en hjemmeside.
I år er puljen udvidet til at omfatte digitale læremidler i alle fag. Samtidig er tilskudsreglerne ændret til at læremidlerne nu skal have “en betydelig grad af interaktivitet” for at være tilskudsberettigede.
Læs mere hos Ministeriet for Børn og Undervisning -> Klik her
CD-ord er nu kommet til alle platforme. Hvis du er underviser eller elev i Esbjerg Kommune, kan du frit hente, installere og bruge nedenstående versioner af CD-Ord, IntoWords og IntoWords Online.
Edcanvas er et forholdsvis nyt gratis Web 2,0 værktøj, som kan bruges i stedet for SkoleIntras Arbejdsrum.
Med Edcanvas kan du samle og tilrettelægge din digitale undervisning på et ‘lærred’. Gennem brugen af lærreder, kan du bygge, skabe, organisere, præsentere og dele online-ressourcer med dine elever og kolleger på en måde, der er levende og unikt.
Du kan nemt dele og indlejr dine ‘lærreder’ på hjemmesider, blogs, eller på ElevIntra.
Besøg Edcanvas hjemmeside -> Klik her Hent manualen – Klik her (pdf)